Google Allo bi konačno trebao postati dostupan do kraja tjedna

Google Allo bi konačno trebao postati dostupan do kraja tjedna


Kada je Google u svibnju najavio dvije nove aplikacije reakcije korisnika su bile podijeljene. Aplikacije Duo (za video razgovore) i Allo (razmjena poruka) trebale bi u budućnosti zamijeniti ne baš previše popularni Hangouts.

Slično kao i kod konkurencije aplikacije će se prilikom aktivacije vezati za telefonski broj korisnika, za razliku od Hangoutsa koji je za korištenje zahtijevao Gmail adresu.

Aplikacija Duo dostupna je za preuzimanje iOS i Android korisnicima gotovo mjesec dana, a prve reakcije nakon korištenja su relativno pozitivne.

Ovaj tjedan bi napokon trebala krenuti u opticaj i Allo aplikacija za razmjenu poruka i multimedije. Pred Googleom je vrlo težak zadatak da pokuša preuzeti korisnike koji godinama koriste slične programe poput WhatsApp, iMessage, Viber ili Messenger.

Poznata je činjenica da raniji Googleovi pokušaji konkuriranja Facebooku i ali i raznim chat servisima nisu bili previše uspješni, a većina ih je nakon nekog vremena ugašena.

Hoće li u tome ovaj puta uspjeti uvjerit ćemo se nakon 21. rujna kada će aplikacija prema posljednjim glasinama biti službeno dostupna za preuzimanje.