Gmail dobiva mogućnost reprodukcije videa iz priloga

Gmail dobiva mogućnost reprodukcije videa iz priloga


Google Gmail spada među najpopularnije servise za razmjenu elektroničke pošte na svijetu. Osim jednostavnog i preglednog sučelja, Gmail ima niz korisnih funkcija koje nam svakodnevno olakšavaju posao slanja i primanja elektroničke pošte.

Nakon što je početkom mjeseca uvedena podrška za slanje priloga do 50 megabajta, danas je najavljena još jedna vrlo korisna mogućnost koja bi trebala stići do kraja mjeseca.

Radi se o mogućnosti direktne reprodukcije videa iz samog klijenta. To znači da više neće biti potrebno preuzeti video na računalo kako bi se mogao reproducirati.

Kada dobijemo poštu s video zapisom pojavit će se prozor s umanjenim prikazom. Dvostrukim klikom na prozor kreće reprodukcija, a izgled videa playera bi trebao biti sličan onome s YouTubea.

To znači da ćemo imati mogućnost podešavanja brzine i kvalitete videa za vrijeme reprodukcije baš kao i na popularnom servisu.

Google će ovu mogućnost uvoditi postepeno, a svim korisnicima bi trebala biti dostupna najkasnije u ruku od petnaestak dana.