Glasine: Ništa od Apple iPhone 7 Pro modela, iPhone 7 Plus dobiva stražnju dual kameru

Glasine: Ništa od Apple iPhone 7 Pro modela, iPhone 7 Plus dobiva stražnju dual kameru


Približavanjem datuma kada će Apple napokon predstaviti nove modele iPhonea sve je više informacija što ove godine možemo očekivati.

Prema posljednjim glasinama kao i do sada očekuju nas dva modela. Manji 4.7-inčni i veći 5.5-inčni Plus. Iako se ranije nagađalo da ćemo ove godine dobiti i treći iPhone s oznakom Pro, izgleda da od toga ipak neće biti ništa.

Naime, prema pouzdanim izvorima iz kompanije Pro model je bio razmatran u slučaju poteškoća u izradi dul leća za stražnju kameru. U tom slučaju bi iPhone 7 Plus imao klasičnu kameru straga, dok bi se Pro model prodavao u ograničenim količinama s dual kamerama.

S obzirom da se proizvodnja dual leća odvija bez većih problema Apple je odustao od te ideje pa će iPhone 7 Plus imati dual kameru straga, a druga leća bi navodno trebala nuditi optički zoom.

Druga glasina odnosi se na naziv novih uređaja. Iako je bilo naznaka da bi Apple ovogodišnjim modelima zbog malih promjena mogao ostaviti numeraciju 6 s oznakom SE, izgleda da se od toga ipak odustalo. Novi će se iPhonei zvati 7 i 7 Plus.

Podsjetimo, osim manjih vizualnih promjena na stražnjem dijelu kućišta iPhone 7 će ostati bez 3.5 mm utora za slušalice i fizičke Home tipke koju će zamijeniti tipka osjetljiva na dodir, no zahvaljujući ugrađenim elektromagnetima osjećaj klika bi trebao ostati sličan kao i do sada. Brži je procesor i grafika, a očekujemo i više RAM-memorije te izbacivanje iz ponude 16 GB modela.

Apple će iPhone 7 službeno predstaviti 7. rujna, a predbilježbe se očekuju dva dana nakon toga. U prodaju bi trebao krenuti 23 rujna.