Glasine: Microsoft gasi Lumia liniju telefona u prosincu

Glasine: Microsoft gasi Lumia liniju telefona u prosincu


Nije nikakva tajna da je prodaja posljednje generacije Lumia smartphonea podbacila. Za lošu prodaju najviše je zaslužan upravo Microsoft počevši od prodaje flagshipa s nedovršenim softverom pa do nekvalitetne završne obrade uređaja sa škripavim poklopcima.

Od izlaska Lumia 950 / 950 XL prošlo je gotovo godinu dana, a njihova cijena ne samo da se prepolovila nego je manja od predstavnika srednje kategorije koje nudi konkurencija.

Izgleda da su u Microsoftu zaključili da je Lumia linija došla do kraja svog putovanja i sve je više glasina kako u budućnosti više nećemo vidjeti nove uređaje iz serije koju je prije pet godina pokrenula Nokia.

Prema posljednjim glasinama koje dolaze od jednog zaposlenika iz kompanije, Microsoft planira u potpunosti prekinuti prodaju Lumia telefona u prosincu.

Ovo nikako nije dobra vijest za korisnike Windows 10 Mobile OS-a koja se i sada bori s kroničnim nedostatkom kvalitetne podrške razvijatelja aplikacija, a možemo samo nagađati što će se dogoditi nakon što iz ponude nestanu jedini pravi predstavnici platforme.

Iako postoje proizvođači koji u ponudi imaju Widnows 10 Mobile uređaje njihova prodaja je uglavnom dostupna na malom broju tržišta tako da nikako ne mogu konkurirati ogromnom broju Androida.

Seriju Lumia telefona trebao bi naslijediti Surface Phone, no prema informacijama Microsoft će prve uređaje iz ove linije predstaviti tek krajem iduće godine ili početkom 2018.

Znači li ovo kraj za Windows 10 Mobile OS ili samo kratka pauza prije uzleta pokazat će vrijeme, a do tada ako ste korisnik navedene platforme ili vas zanima kako ona funkcionira idealno je vrijeme za kupovinu novog uređaja jer možete za i više nego fer cijenu postati vlasnika smartphonea koji još uvijek ima jednu od najboljih kamera na tržištu.