Glasine: iPhone 8 dobiva zakrivljeni AMOLED ekran i bežično punjenje

Glasine: iPhone 8 dobiva zakrivljeni AMOLED ekran i bežično punjenje


Iako nas do predstavljanja novog iPhonea dijeli više od deset mjeseci, svakim danom izlazi sve više informacija što bi jedan od najpopularnijih Appleovih uređaja trebao dobiti.

Sljedeće godine se obilježava deset godina od predstavljanja prvog iPhonea, uređaja koji je u potpunosti promijenio tržište mobilne industrije. Bio je to prvi uređaj bez tipkovnice s tada velikim 3.5-inčnim zaslonom.

Na početku se nije prodavao najbolje, no nadogradnjom softvera koja je otvorila vrata vanjskim studijima za razvijanje aplikacija, popularnost je naglo skočila. Čak i danas kada na tržištu postoje razne Android alternative, Apple uzima preko 85 posto kompletne zarade od mobilnih aplikacija što najbolje govori koliko je ova platforma važna razvijateljima aplikacija.

S obzirom da aktualni model izgleda gotovo identično kao dvije godine stari iPhone 6, jasno je da će Apple morati predstaviti potpuno novi dizajn. Glasine govore kako bi iPhone 8 trebao dobiti zakrivljeni zaslon koji će se protezati cijelom prednjom površinom, a gotovo je sigurno da će dosadašnji IPS zamijeniti AMOLED ekran.

Spominje se i korištenje stakla za izradu kućišta koje bi zamijenilo aluminij. Jedna od većih novosti bi trebalo biti bežično punjenje koje bi trebalo funkcionirati na većim udaljenostima, ukoliko Apple uspije implementirati ovu tehnologiju to bi značilo da bi se napokon mogli riješiti kabela.

Kao i kod svake nove generacije, očekuje nas brži hardver te još bolja kamera koja bi navodno trebala dobiti 3D mogućnost snimanja.

Apple je do sada izradio više od 8 prototipova novog iPhonea 8, a s obzirom na veliko zanimanje medija, ali i čitatelja, ne sumnjamo da će svakim danom biti poznato više detalja oko toga što nam donosi jedan od najpoželjnijih smarthponea današnjice.