Glasine: iPhone 8 će dolaziti u tri verzije, a staklo će zamijeniti aluminij

Glasine: iPhone 8 će dolaziti u tri verzije, a staklo će zamijeniti aluminij


Iako je iPhone 7 tek od nedavno krenuo u prodaju, već se pojavljuju prve glasine i nagađanja što bi mogao dobiti (ili izgubiti) njegov nasljednik.

Poznato je da će sljedeće godine biti deseta obljetnica od predstavljanja prvog iPhonea, a Apple ju navodno planira proslaviti predstavljanjem potpuno redizajniranog iPhonea.

Prve glasine govore da će iPhone 8 dolaziti s tri različite veličine zaslona. Ukoliko se glasine pokažu točnima, prazninu između 4.7-inčnog i 5.5-inčnog modela popunit će novi 5-inčni iPhone.

Najveći 5.5-inčni iPhone Plus navodno će dobiti Samsungov Super AMOLED ekran s zakrivljenim rubovima, dok će 4.7-inčni i 5-inčni zadržati IPS zaslone kao i aktualni modeli.

Što ste tiče kućišta spominje se vraćanje staklene površine straga (kao kod iPhonea 4) s okvirom od  aluminija ili nehrđajućeg čelika.

Apple će na iPhoneu 8 napokon omogućiti bežično punjenje koje, a upravo bi staklena površina straga trebala olakšati implementaciju ove tehnologije.

S obzirom da je do izlaska nove generacije iPhonea ostalo više od deset mjeseci sve navedene informacije treba uzeti s dozom rezerve.