Glasine: Apple će iPhone 7 opremiti s 3 gigabajta radne memorije

Glasine: Apple će iPhone 7 opremiti s 3 gigabajta radne memorije


Svakog dana pojavi se nova glasina o tome što nam Apple sprema s novom generacijom iPhone 7 uređaja. Posljednje informacije govore da će Apple sljedeću generaciju iPhonea opremiti s 3 gigabajta radne memorije.

Poznato je da iOS zbog svoje odlične optimiziranosti nije hardverski zahtjevan, no čini se da brojne novine koje donosi u verziji 10, kao i sve zahtjevnije aplikacije ipak traže više radne memorije.

Najbolji primjer koliko se Appleov operativni sustav razlikuje od Androida je činjenica da su proizvođači poput Samsunga svoje flagshipove opremali s 3 GB RAM još prije tri godine, a danas se ta brojka u slučaju OnePlus 3 modela penje i do 6 gigabajta.

Kao i do sada Apple će predstaviti dva uređaja, manji s 4.7 inčnim zaslonom i veći model s oznakom Plus i 5.5 inčnim ekranom, no još nije poznato hoće li oba uređaja dobiti nadogradnju RAM memorije ili će ona biti rezervirana samo za veći Plus model.

Za konačnu potvrdu morat ćemo pričekati do početka rujna kada će Apple napokon i službeno predstaviti novu generaciju iPhonea.