Foto: Pogledajte kako će izgledati LG V20

Foto: Pogledajte kako će izgledati LG V20


Jedan od zanimljivijih smartphonea koji će imati premijeru u rujnu je LG V20. Na internetu su se pojavile prve fotografije uređaja prema kojima se čini da je LG ovaj puta napravio dobar posao. Stražnju stranu metalnog kućišta (na slici se nalazi u prozirnoj maski) krasi tekstura koja razbija monotoniju, a vidljiv je i senzor otiska prsta smješten ispod kamera.

Što se tiče specifikacija očekuje se 5.5-inčni zaslon rezolucije 1440 x 2560 piksela iznad kojega se nalazi manji ‘always on’ sekundarni ekran koji će prikazivati razne notifikacije i statuse, ovisno o podešenju.

S hardverske strane se spominje Snapdragon 820 SoC s četiri jezgre koje kucaju na 2.2 GHZ, Adreno 530 GPU, 4 GB RAM-a i 64 GB memorije za pohranu koju je moguće proširiti uz pomoć microSD kartica do 256 GB.

Za dobre fotografije bit će zadužena dual kamera straga od 21 MP i prednja selfie 8 megapiksela. Baterija kapaciteta 4000 mAh spada nešto iznad prosjeka i trebala bi osigurati cjelodnevno korištenje uređaja bez potrebe za dopunjavanjem.

LG V20 će biti prvi uređaj koje će dolaziti s instaliranom najnovijom verzijom Androida 7.0 Nougat.

Ljubitelji glazbe trebali bi doći na svoje s ovim smartphoneom. LG je u suradnji s B&O Play razvio  32-bitni QUAD DAC čip koji osigurava reprodukciju glazbe na najvišem nivou kvalitete.

Očekuje se da će LG predstaviti V20 javnosti 6. rujna u San Franciscu.