FOTO: Hoće li ovako izgledati novi Sonyjev flagship?

FOTO: Hoće li ovako izgledati novi Sonyjev flagship?


Sony nikako da dođe na zelenu granu sa svojim mobilnim odjelom. Iako je Z serija bila dizajnerski među najljepšim uređajima nikada nije ozbiljnije ugrozila konkurente poput Samsunga ili LG-a.

Shvativši da je vrijeme za određene promjene iz Sonyja su se odlučili umiroviti Z seriju i predstaviti nasljednika koji nosi prefiks X. Ako se po jutru dan poznaje, čini se da je pred japanskim proizvođačem još teži put nego je bio ranije.

Naime, predstavljena Xperia X osim visoke cijene se baš ničim ne ističe od konkurencije, a da stvar bude gora hardverski je jednaka ili čak lošija od ranije predstavljene Xperie Z5.

U Sonyju su shvatiti da je vrijeme za popravni ispit te su prionuli u izradu nasljednika. Radna verzija za sada nosi naziv Xperia F8331, a prema fotografijama kojih se dočepala GSMArena vidimo dizajnerske promjene.

sony_xperia_x_01

Prednja strana uređaja dobila je blago zakrivljene rubove, dok se s stražnje strane za koju se pretpostavlja da je metalna ističe dual LED bljeskalica. Sony je ugradio i USB Type-C priključak za punjenje, a dobra je vijest i postojanje 3.5 mm priključka za slušalice. Čitač otisaka prstiju i dalje se nalazi bočno u tipki za uključivanje i isključivanje uređaja.

Što se tiče ugrađenog hardvera, za sada nisu poznati detalji, no želi li Sony konkurirati najboljima mjesta za kompromise jednostavno nema.

Pretpostavlja se da će Sony službeno predstaviti novi model iz X seriju na IFA 2016. sajmu koji se održava u rujnu u Berlinu.