FOTO: Google Pixel (Nexus) stiže 4. listopada

FOTO: Google Pixel (Nexus) stiže 4. listopada


Pojavilo se nekoliko zanimljivih informacija vezanih uz ovogodišnje uređaje koje potpisuje Google. Vjerojatno najveća novost je promjena imena. Nexus brend odlazi u zasluženu mirovinu, a novi smartphonei će dolaziti pod imenom Pixel.

Prema promotivnom videu (priložen na kraju članka) koji se pojavio ovih dana možemo vidjeti da će novi uređaji krenuti u prodaju 4. listopada.

Za izradu ovogodišnjih mobitela zadužen je HTC, a prema prvim fotografijama koje navodno prikazuju uređaje u bijeloj boji možemo zaključiti kako se radi o prosječnom dizajnu koji se po ničemu ne ističe od brojnih kineskih proizvođača. U svakom slučaju od HTC-a smo očekivali ipak malo više.

gsmarena_001 gsmarena_002

Uz neuvjerljiv dizajn mnoge bi od eventualne kupovine mogla odbiti cijena. Naime, prema prvim informacijama bit će jednake kao i kod iPhonea. To znači da će se cijena za početni model kretati oko 649 dolara (u Americi).

Pixel i Pixel XL bi trebali dolaziti s identičnim hardverom, a razlikuju se po veličini zaslona. Manji će imati 5-inčni ekran, a veći 5.5-inča. S hardverske strane spomenimo Snapdragon 820 SoC, 4 GB RAM-a, a za očekivati je da će minimalna količina interne memorije kao i kod Applea iznositi 32 GB.

Oba uređaja će pokretati Android Nougat 7.1.