Facebook uvodi reakcije i u Messenger aplikaciju

Facebook uvodi reakcije i u Messenger aplikaciju


Čini se kako Facebook namjerava implementirati što više dostupnih mogućnosti u Messenger aplikaciju. Osim slanja gif-ova, video i audio poziva uskoro dobivamo i reakcije koje smo prošle godine upoznali na Facebooku.

Slično kao i na društvenoj mreži i u Messengeru ćemo moći odabrati jednu od sedam različitih reakcija.

Reakcija će biti smještena u donjem kutu objave, a pritiskom na nju možemo vidjeti tko je sve iz razgovora, ukoliko se radi o grupi, reagirao i na koji način.

Učesnici u razgovoru mogu ostavljati reakcije na tekstualne poruke, fotografije, gif-ove, naljepnice čak i na emotikone.

Kada netko iz razgovora ostavi reakciju na objavu, npr. fotografiju, osobi koja ju je postavila će se prikazati animacija s odabranom reakcijom.

Dorađen je i sustav obavijesti koji će sada zasebno javljati kada netko ostavi reakciju na post. Ukoliko želite istaknuti poruku za neku osobu iz grupnog razgovora dovoljno je upisati @ i ime osobe prije poruke i novi sustav za notifikacije javit će osobi da se njezino ime spominje u razgovoru.

Nove mogućnosti su još uvijek u testnoj fazi, no prema informacijama kroz nekoliko dana možemo očekivati nadogradnju Messengera s navedenom opcijama.