BlackBerry: Ne odustajemo od fizičkih tipkovnica

BlackBerry: Ne odustajemo od fizičkih tipkovnica


Posrnuli proizvođač mobilih telefona čiji je utjecaj na tržištu jednak statističkoj pogrešci i dalje ne odustaje od smartphonea s fizičkim tipkovnicama.

Nakon neuspjeha s vlastitom verzijom BlackBerry 10 OS-a kanadski se proizvođač okrenuo Androidu, platformi koja ga je i dovela u nezgodnu situaciju.

Tako je prošlegodine predstavljeni BlackBery Priv imao najbolje iz oba svijeta – Android OS i poznatu BlackBerry tipkovnicu. Iako se činilo da je kombinacija dobitna, tržište je ipak reagiralo prilično mlako što se jednim dijelom može pripisati i visokoj cijeni uređaja.

No, u BlackBerryju ne odustaju od svoje namjere da se vrate na stare staze slave. Tako su prije nekoliko dana objavili da prestaju s proizvodnjom Classic modela i u potpunosti se fokusiraju na uređaje koji imaju samo zaslon osjetljiv na dodir.

Čini se da je izjava bila ipak malo preuranjena jer je ubrzo stigao demantij u kojem potpredsjednik kompanije za prodaju Alex Thurber objašnjava da tvrtka nije odustala od onoga po čemu se proslavila i da nove modele s fizičkom tipkovnicom možemo očekivati sljedeće godine.

U međuvremenu su najavljena dva nova modela koja će imati samo zaslon osjetljiv na dodir, a to su BlackBerry Neon i BlackBerry Argon. Njihova prodaja bi trebala započeti u listopadu.