Besplatne šahovske igre online

Besplatne šahovske igre online


Tražite mjesto na kojem možete igrati šah online? Pronašli smo najbolje stranice na kojim možete odigrati popularnu igru protiv računala ili stvarnih igrača.

Šah je zarazna igra koja se igra na ploči kvadratnog oblika koja je podijeljena u 64 polja obojanih naizmjenično svijetlom i tamnom bojom.

U šahu se natječu dva igrača, svaki sa 16 šahovskih figura, a pobjednik je onaj igrač koji matira protivnika.

Mat je situacija kada je figura kralja protivničkog igrača napadnuta na takav način da se više ne može obraniti.

Šah je vrlo popularna igra širom svijeta, a svake godine odražava se svjetsko prvenstvo na kojem se natječu najbolji igrači iz čitavog svijeta.

Ukoliko spadate među ljubitelje ove igre dobra je vijest da postoje mnogi online servisi koji omogućuju besplatno igranje šaha bilo protiv računala ili druge čovjeka.

Stranice često organiziraju i online turnire pa je moguće sudjelovanje na nekom od njih. Tu su i razne rang liste najboljih igrača što će posebno cijeniti oni koji vole natjecateljski duh.

Izabrali smo najbolje stranice na kojima možete odigrati partiju šaha

flyordie.com – odlična stranica na kojoj možete testirati svoje šahovsko umijeće protiv ostalih igrača. Nakon što se besplatno registrirate možete započeti s igranjem šaha.

sahigre.com – stranica nude različite vrste šaha. Preporuka svima koji s novi u svijetu šaha. Moguće je odirati i protiv ljudskih protivnika.

hr.lichess – stranica okuplja veliku zajednicu zaljubljenika u šah. Nakon besplatne registracije možete izazvati prijatelja u partiji šaha, odigrati protiv računala ili ostalih registriranih korisnika.