Asus  najavio ZenPad 3S 10 LTE s Snapdragon 650 SoC-em

Asus najavio ZenPad 3S 10 LTE s Snapdragon 650 SoC-em


Čini se da je tržište tableta nakon nekoliko godina rasta potražnje dosegnulo vrhunac, a vijesti o novim uređajima vrlo su rijetke ili prolaze uglavnom nezapaženo.

Postoji nekoliko razloga za pad popularnosti tableta. Povećanjem dimenzija zaslona pametnih telefona dijagonale često idu i do 6 inča i upravo je to kod mnogih korisnika glavni razlog za odbacivanje dodatnog uređaja za pregledavanje interneta i multimedijskih sadržaja.

Drugi razlog su relativno mali pomaci u performansama koje nude novi uređaji. Tableti stari više od dvije godine i danas mogu bez većih problema pokretati većinu aplikacija, a surfanje internetom za što većini korisnika služi se odvija sasvim fluidno i bez zastajkivanja. To se posebno odnosi na Appleove uređaje koji su poznati po odličnom hardveru, a nije za odbaciti ni činjenica da još uvijek dobivaju nove softverske nadogradnje.

Bez obzira na navedene razloge, potražnja za tabletima još uvijek postoji, a Asus je najavio novi model kojeg krasi vrlo elegantan dizajn i solidan hardver.

ZenPad 3S 10 LTE (Z500KL) je opremljen osomjezgrenim Snapdragon 650 SoC s Adreno 510 grafičkim čipom, 4 GB radne memorije i 32 GB interne memorije za pohranu.

Zaslon veličine 9.7-inča ima rezoluciju 1536 x 2048 piksela. Stražnja 8 MP kamera bi trebala sasvim solidno poslužiti za poneku fotografiju, dok je za video pozive i selfije zadužena prednja 5 MP kamera.

Unutar aluminijskog kućišta debljine 6.75 mm nalazi se 7,900 mAh baterija koja bi trebala osigurati preko 16 sati autonomije. Težina uređaja je 490 grama.

Pomalo je neobična odluka da uređaj predstavljen u 2017. godini pokreće Android 6.0 Marshmallow, no ostaje nada da će Asus u budućnosti izdati nadogradnju na posljednju inačicu Androida.

Za kraj spomenimo cijenu koju će budući vlasnici Asus tableta trebati izdvojiti za svoj novi uređaj, a ona bi trebala biti oko 405 dolara.