Apple zaslužan za novi trend: HTC Bolt ostaje bez 3.5mm priključka za slušalice?

Apple zaslužan za novi trend: HTC Bolt ostaje bez 3.5mm priključka za slušalice?


Prošlog tjedna pojavile su se glasine kako HTC radi na novom uređaju koji će nositi naziv Bolt. Prvi renderi otkrivaju kako HTC nije posebno eksperimentirao oko dizajna novog uređaja i on u velikoj mjeri dizajnerske smjernice postavljene na HTC 10 flagshipu.

Radi se o elegantno dizajniranom kućištu izrađenom od aluminija i metala, a senzor otiska prsta smješten je u home tipku ispod zaslona.

Oni s malo boljim oko primijetit će da ipak nedostaje jedna sitnica, a to je 3.5mm utor za slušalice koji se uobičajeno nalazi na dnu, odmah do utora za punjenje.

Pokušava li HTC izostavljanjem standardnog utora za slušalice na prikazanom renderu samo malo potaknuti rasprave i tako si stvoriti dodatnu promociju ili će konačan proizvod doista ostati bez spomenute funkcije, saznat ćemo 18. listopada za kada se pretpostavlja da bi uređaj trebao biti službeno predstavljen (prikazani datum na zaslonu rendera HTC Bolta).

Iako se očekivalo da će i ostali proizvođači slijediti Apple u ovom nepopularnom trendu, to se dogodilo puno prije nego smo očekivali.