Aplikacije za prepoznavanje pjesme na mobitelima

Aplikacije za prepoznavanje pjesme na mobitelima


Tražite dobru aplikaciju koja će vam pomoći u prepoznavanju pjesama? Uz pomoć ovih aplikacija pronalazak autora i naziv pjesme koju čujete na radiju nikada nije bilo lakše.

Smartphonei i aplikacije nam svakodnevno olakšavaju život raznim sitnicama. O njihovom korištenju smo postali toliko ovisni da je gotovo nemoguće zamisliti život bez pametnih uređaja.

Koliko god neki kritizirali preveliku ovisnost o pametnim telefonima, oni nam u svakodnevnom životu mogu biti vrlo korisni. Počevši od pristupa informacijama na svakom mjestu, nikad jednostavnije komunikacije, raznih aplikacija za navigaciju ili vremensku prognozu…

Jedna od zanimljivijih aplikacija koju mnogi obožavaju je prepoznavanje pjevača i naziva pjesme na temelju nekoliko sekundi slušanja glazbe.

Koliko puta vam se dogodilo da čujete na radiju neku pjesmu koja vam se svidi na prvo slušanje, a nemate pojma tko ju izvodi?

Uz pomoć ovih aplikacija nikada nije bilo lakše doći do naziva pjesme koju čujete na radiju ili u kafiću.

Ovo su najbolje aplikacije za prepoznavanje pjesama za pametne telefone

Shazam (iPhone, Android, Windows Mobile)

Vjerojatno najpopularnija aplikacija ovog tipa. Pokrenite aplikaciju i nakon nekoliko sekundi pokazat će vam izvođača i ponuditi reprodukciju pjesme s YouTubea ili kupovinu putem raznih servisa. Sve pjesme otkrivene aplikacijom čuvaju se na popisu tako da u svakom trenutku možete vidjeti što ste pretraživali.

Soundhound (iPhone, Android, Windows Mobile)

Osim što je u stanju prepoznati pjesmu, aplikacija će vam ponuditi i riječi pjesme.

Hound (iPhone, Android)

Aplikacija koja funkcionira na malo drugačiji način. Izgovorite naziv izvođača ili pjesme i ponudit će vam sve informacije vezane uz pretragu.

musiXmatch (iPhone, Android, Windows Mobile)

Uz pomoć ove aplikacije možete vrlo jednostavno pronaći riječi pjesma koje slušate.