Aplikacija koja prepoznaje biljke

Aplikacija koja prepoznaje biljke


Tražite aplikaciju koja će vam pomoći u prepoznavanju različitih vrsta biljaka? Pronašli smo najbolje aplikacije uz koje ćete vrlo jednostavno i brzo saznati naziv biljaka.

Pametni telefoni svakodnevno nam olakšavaju nam život. Ponekad zaboravimo koliko su neke stvari bile komplicirane za napraviti prije njihove pojave.

Sjetimo se samo koliko je komplicirano bilo provjeriti elektroničku poštu kada nismo bili u blizini svog računala ili pronaći neku ulicu ili dućan u nepoznatom gradu.

S pametnim telefonima pojavilo se i bezbroj raznih aplikacija koje nam pokušavaju olakšati svakodnevne zadaće. Neke aplikacije instaliramo jednom i više ih nikada ne koristimo, dok s druge strane postoje i one bez kojih nam je postalo gotovo nemoguće obavljati poslove.

Surfanje internetom, provjera elektroničke pošte, Viber, WhatsApp, Facebook aplikacija, Messenger gotovo da se nalaze na svakom pametnom telefonu.

No uz njih postoje i druge vrlo korisne aplikacije koje ne koristimo svakodnevno, no vrlo su korisne kada se pokaže potreba za njima. Jedna od takvih aplikacija je i Shazam koja prepoznaje pjesmu i daje nam detaljne informacije o izvođaču.

Ljubitelji biljaka također na imaju na izbor razne aplikacije koje im pomažu u prepoznavanju i održavanju biljaka, a mi smo za vas izabrali najbolje.

SmartPlant™-Gardening, Plant Identification & Care (Android, Apple iOS) je besplatna aplikacija koja omogućuje prepoznavanje biljaka. Pokrenite ju i usmjerite kameru mobitela prema biljci koju želite identificirati. Aplikacija nudi detaljne informacije o biljkama i razne savjete kako navedenu biljku održavati.

Garden Answers Plant Identification (Android, Apple iOS) autori aplikacije se hvale da u bazi imaju preko 20 tisuća različitih biljaka koje je moguće identificirati. Osim prepoznavanja dobit ćete i detaljne informacije o biljci, načinu održavanja, a možete postaviti i pitanje o nekoj biljci.

FlowerChecker+ (Android, Apple iOS) za razliku od prethodne dvije, ova aplikacija nudi prva tri identifikacije besplatno, a svaka iduća se naplaćuje 7 kuna. Autori navode da svaki zahtjev ručno obrađuje čovjek tako da je mogućnost pogreške minimalna, a to iziskuje i određenu svotu novca. Stoga, ukoliko pronađete biljku koju prethodne aplikacije ne mogu identificirati svakako pokušajte s ovom aplikacijom.