Alcatel Idol 4S s Windows 10 Mobile napokon stiže i u Europu

Alcatel Idol 4S s Windows 10 Mobile napokon stiže i u Europu


Iako je europsko tržište jedno od rijetkih gdje je udio Windows 10 Mobile platforme još uvijek iznad 1% pomalo čudi činjenica da ionako rijetki proizvođači koji se odlučuju na proizvodnju Windows 10 Mobile uređaja redovito preskaču upravo ovo područje na kojem bi mogli ostvariti najbolju prodaju.

Slično je i s Alcatel Idol 4S modelom koji je najprije predstavljen za tržište SAD-a, a sada bi ga napokon trebali dobiti i europski kupci.

Radi se o zaokruženom uređaju što se tiče dizajna, ali i performansi. U elegantnom kućištu smješten je 5.5-inčni full HD zaslon s Asahi Dragontrail Glass zaštitom od grebanja.

Za performanse je zadužen Snapdragon 820 SoC s 4 GB radne i 64 GB interne memorije koju je moguće proširiti microSD karticom do 256 GB.

Spomenimo još i stražnju kameru od 21 MP s dual-LED bljeskalicom, autofokusom i mogućnošću snimanja 4K videa. Za ljubitelje selfija zadužena je 8 MP kamera sprijeda.

Alcatel Idol 4S u SAD-u se prodaje po cijeni od 470 dolara, a u paketu dolaze i VR naočale. Cijena za europsko tržište još uvijek nije definirana, no s obzirom da je francuski proizvođač poznat po cjenovno pristupačnim uređajima nadamo se da će biti konkurentna.