Zašto Viber ne šalje slike i kako ispravno poslati fotku

Zašto Viber ne šalje slike i kako ispravno poslati fotku


Viber vam blokira slanje fotografija, a ne znate kako to ispraviti? U nastavku pročitajte što treba napraviti kako bi mogli slati slike pomoću Viber aplikacije.

Popularna aplikacija za IM dopisivanje Viber između ostalog ima i mogućnost slanja i primanja fotografija. Primanje fotografija se kod većine korisnika odvija bez većih problema, no što napraviti kada Viber ne želi poslati fotografiju.

Prilikom instalacije, odnosno podešavanja aplikacije Viber će tražiti pristup imeniku i fotografijama. Mnogi korisnici bilo namjerno ili slučajno zabrane aplikaciji čitanje podataka s uređaja što znači da Viber ne može pristupiti spremljenim fotografijama, a to znači da se ne mogu niti poslati.

U slučaju da ste aplikaciji slučajno zabranili pristup, ne brinite to se može naknadno omogućiti.

Ukoliko koristite iPhone otvorite Settings (Postavke) i pronađite na popisu aplikacija Viber. U postvakama Viber aplikacije imate na izbor omogućavanja slanja lokacije, pristupu kontaktima, fotografijama, mikrofonu, kameri, odabir vrste notifikacija, korištenje putem mobilnog interneta. Aktivirajte one opcije koje želite da aplikacija koristi, u ovom slučaju to su fotografije (Photos)

Ako ste na Androidu otvorite Settings (Postavke) >> Applications (Aplikacije) i pronađite na popisu instaliranih Viber. U postavkama Vibera omogućite pristup fotografijama.

Treba napomenuti da prilikom slanja fotografija aplikacija automatski smanjuje njihovu veličinu kako bi se potrošilo što manje internetskog prometa, a u jednoj poruci moguće je poslati maksimalno deset slika.

Za kraj spomenimo da je uvijek preporučljivo imati instaliranu posljednju inačicu aplikacije kako bi mogli koristiti sve mogućnosti koje su ugrađene, jedan od njih je i nedavno predstavljena mogućnost slanja vremenski tempiranih fotografija koje se nakon zadanog vremena automatski brišu iz razgovora.