Zašto Viber ne prepoznaje kontakte

Zašto Viber ne prepoznaje kontakte


Imate problema s prepoznavanjem kontakata u Viber aplikaciji? Uz pomoć sljedećih nekoliko koraka objasnit ćemo kako riješiti problem s kontaktima u Viberu.

IM aplikacija Viber vrlo je popularna na našem području. Iako se radi o kvalitetno napisanoj aplikaciji, zbog velikog broja korisnika, ali i različitih uređaja na koje se instalira uvijek postoji mogućnost da nešto neće raditi kako je zamišljeno.

Jedan od čestih problema s kojima se susreću korisnici je neprepoznavanje osoba iz kontakata koje koriste Viber.

Ovaj problem se može riješiti na više načina, ovisno o uređaju, odnosno onome što blokira prikazivanje kontakata.

Prilikom prvog podešavanja aplikacije morate dozvoliti pristup kontaktima. Ukoliko niste dozvolili pristup to je moguće naknadno napraviti tako da u postavkama uređaja pronađete Viber aplikaciju i u postavkama aplikacije dozvolite pristup kontaktima.

Svakako provjerite postoji li novija verzija aplikacije na marketu. Ukoliko postoji, preuzmite ju i provjerite postoji li problem i dalje.

Drugi korak je potpuno gašenje aplikacije i resetiranje uređaja (na iPhoneu istovremeno pritisnite tipku za uključivanje i home tipku te držite ih zajedno pritisnute do trenutka kada se pojavi logo jabuke). Pokušajte ponovno pokrenuti aplikaciju i provjeriti prikazuje li kontakte.

Ukoliko vam niti nakon ovog koraka aplikacija ne radi ispravno napravite sljedeće: Pokrenite aplikaciju i postavkama pod Privacy odaberite Deactivate Account. Izbrišite aplikaciju s mobitela i resetirajte uređaj. Nakon što se OS učita posjetite trgovinu aplikacija i ponovno instalirajte Viber. Napravite registraciju računa pomoću broja mobitela i provjerite pokazuju li se sada ispravno kontakti.

Napomena: ovim korakom izgubit ćete sve prijašnje razgovore i podatke iz aplikacije.