Zašto ne mogu instalirati WhatsApp na mobitel

Zašto ne mogu instalirati WhatsApp na mobitel


Imate problema s instaliranjem WhatsApp aplikacije na mobitel? U članku donosimo neka od rješenja koja bi vam mogla pomoći u rješavanju problema s instaliranjem WhatsAppa.

WhatsApp je globalno popularna aplikacija u vlasništvu Facebooka koja služi za razmjenu poruka i poziva, a koristi ju više od milijardu korisnika diljem svijeta.

Veliku popularnost stekla je prvenstveno radi jednostavnosti korištenja, ali i činjenice da je besplatna. Dostupna je za Android, Apple iOS, Windows 10 Mobile, Symbian, Nokia S40 i BlackBerry operativne sustave.

Moguće je preuzeti i Windows / Mac OS X inačicu koja omogućuje lakše dopisivanje.

Iako je instalacija i aktivacija vrlo jednostavna uvijek postoje slučajevi kada nešto ‘zapne’, a ovo su neki od razloga zbog kojih može doći do toga.

Prije nego započnete s instalacijom provjerite imate li na mobitelu dovoljno memorije za instalaciju. Vodite računa da je za rad aplikacije potreban pristup internetu. Spojite se na bežičnu mrežu ili aktivirajte podatkovni promet kako bi ju mogli koristiti.

Za instalaciju i normalan rad aplikacije osigurajte minimalno 300 megabajta slobodnog prostora na mobitelu. Preuzmite WhatsApp iz trgovine aplikacija i nakon što se završi instalacija pokrenite ju.

Pri prvom pokretanju potrebno ju je aktivirati. To se radi tako da unesete broj mobitela na kojem se aplikacija koristi. Vrlo je važno da unesete ispravan broj jer u suprotnom nije moguća aktivacija.

Ukoliko vam ne stiže SMS poruka s kodom možete odabrati Call me opciju kako bi vas kontaktirao automat. S obzirom da se poziv odvija putem aplikacije on je besplatan tako da se možete javiti bez bojazni.

Nakon što ste dobili kod, unesite ga u predviđeno polje. Posljednji korak je unos imena i prezimena te dozvola aplikaciji za pristup imeniku.