Zašto ne mogu instalirati Facebook i kako to riješiti

Zašto ne mogu instalirati Facebook i kako to riješiti


Imate problema s instalacijom Facebook aplikacije na mobitelu? Ovo su razlozi i rješenje problema za nemogućnost instalacije Facebook aplikacije na pametnom telefonu.

Mnogi korisnici pametnih telefona imaju problem s nemogućnošću instaliranja Facebook aplikacije na mobitel. Glavni razlog zbog kojega dolazi do ovog problema je nedostatak interne memorije potrebne da bi se aplikacija preuzela i instalirala.

Vlasnici starijih Androida dobro su upoznati s problemom koje im uzrokuje mala interna memorija. S obzirom da neke aplikacije poput WhatsAppa, Vibera ili Facebooka ne dozvoljavaju premještanje na memoriju koju je moguće proširiti microSD karticom ozbiljnije korištenje ovakvih uređaja postaje upitno već nakon instalacije nekoliko aplikacija.

Facebook aplikacija gotovo svakom novom inačicom dobiva i nove mogućnosti, a to znači da i zahtijeva više mjesta prilikom instalacije. Ukoliko vam uređaj odbija instalirati Facebook svakako provjerite imate li dovoljno mjesta na internoj memoriji uređaja.

Ukoliko nemate, pokušajte izbrisati ili prebaciti dio aplikacija koje to dopuštaju na vanjsku memoriju, također presnimite sve fotografije na microSD karticu i u postavkama kamere podesite da se nove fotografije automatski spremaju na vanjsku memoriju.

Ako već imate instaliranu Facebook aplikaciju, a ne možete napraviti nadogradnju na noviju inačicu, pokušajte ju najprije potpuno ukloniti s uređaja i pokrenuti novu instalaciju.

S obzirom da je Facebook aplikacija poznata po rastrošnosti, ako spadate među korisnike koji ne stavljaju i provjeravaju statuse svakih nekoliko minuta, pokušajte nekoliko dana u potpunosti izbjegavati aplikaciju i spojite se na ovu društvenu mrežu putem internetskog preglednika.