Vodič: Zašto se mobitel ne spaja na Wi-Fi i kako to riješiti

Vodič: Zašto se mobitel ne spaja na Wi-Fi i kako to riješiti


Imate problema sa spajanjem mobitela na Wi-Fi mrežu? Evo što trebate napraviti ako vam se mobitel ne želi spojiti na bežičnu mrežu kako bi mogli jeftinije surfati.

Nemogućnost spajanja na Wi-Fi mrežu može imati nekoliko uzroka, od jednostavnih koji se rješavaju resetiranjem opreme pa do kompliciranijih koje zahtijevaju servis rutera ili mobitela.

Resetiranje mobitela

Isključite i ponovo pokrenite mobitel na kojem imate problem sa spajanjem.

Resetiranje rutera

Isključite ruter na koji se ne možete spojiti iz izvora napajanja i ponovno ga uključite nakon jedne minute.

Neispravna lozinaka

Neispravna lozinka ili naknadno promijenjena lozinka za spajanje na mrežu onemogućava konekciju. Pokušajte ponovno unijeti ispravnu lozinku.

Unošenje lozinke na Androidu

Pronađite na popisu bežičnih mreža onu na koju se ne možete spojiti označite ju prstom i držite nekoliko sekundi dok se ne pojavi meni. Odaberite Forget network kako bi izbrisali iz uređaja podatke o mreži. Sada pokrenite ponovno skeniranje i nakon što mobitel pronađe vašu mrežu tražit će vas unos lozinke.

Unošenje lozinke na iOS-u

Pronađite na popisu bežičnih mreža onu na koju se ne možete spojiti, pritisnite na slovo i koje se nalazi desno i odaberite Forget This Network. Pokrenite ponovno skeniranje i nakon što mobitel pronađe vašu mrežu tražit će vas unos lozinke.

Mobitel ne pronalazi bežične mreže

Provjerite da li vam je uključen Wi-Fi na mobitelu. U nekim slučajevima je potrebno resetirati mrežne postavke.

Resetiranje mrežni postavki Android

Odaberite Settings >>  Backup & reset >> Network settings reset >> Reset Settings sistem će vas tražiti da potvrdite još jednom Reset Settings nakon toga će se mrežne postavke resetirati na tvorničke.

Resetiranje mrežni postavki iOS

Odaberite Settings >> General >> Reset >> Reset Network Settings nakon toga će se mrežne postavke resetirati na tvorničke.

Resetiranje rutera

U rijetkim slučajevima može doći do softverskih problema na ruteru. Ukoliko se više različitih uređaja ne može spojiti na mrežu kontaktirajte službu za korisnike davatelja usluga koji će napraviti softversko resetiranje rutera.