Vodič: Stavljanje memorijske kartice u Samsung j3

Vodič: Stavljanje memorijske kartice u Samsung j3


Kupili ste microSD karticu za Samsung Galaxy j3 i ne možete naći utor gdje se stavlja? Pročitajte upute i pogledajte video kako se stavlja memorijska kartica u Samsung Galaxy j3.

Samsung Galaxy j3 specifikacijama spada negdje između niže i srednje klase. Radi se o uređaju s 5-inčnim Super AMOLED ekranom rezolucije 720p. Kvaliteta prikaza koju pruža AMOLED je bolja nego kod nekih dvostruko skupljih uređaja koje nudi konkurencija.

Solidne performanse osigurava Spreadtrum SC9830 SoC s četiri jezgre i 1.5 GB radne memorije. Za svakodnevne zadaće poput dopisivanja Viberom ili provjere Facebook statusa bit će sasvim dovoljan, no na neko ozbiljnije igranje možete zaboraviti.

Galaxy j3 dolazi u dvije varijante interne memorije. Veća ima 16 GB, dok je manja i jeftinija 8 GB. Srećom, internu memoriju je moguće proširiti microSD karticama do 256 GB.

Iako je dodavanje memorijske kartice jednostavan posao, Samsung je na j3 malo nespretno smjestio priključak pa su mnogi vlasnici ostali zbunjeni nakon otvaranja stražnjeg poklopca u potrazi za utorom.

S obzirom na cjenovni razred, j3 ima plastični stražnji poklopac ispod kojeg je smještena 2600 mAh baterija koju je jednostavno moguće zamijeniti.

Da bi stavili memorijsku karticu u Samsung Galaxy j3 isključite uređaj, uklonite stražnji pokopac i bateriju. Na mjestu gdje se nalazi SIM kartica nalazi se i priključak za microSD kartice.

Postavite memorijsku karticu iznad SIM kartice i lagano ju pritisnite do trenutka kada čujete lagani klik i uvjerite se da je legla na svoje mjesto.

Uključite uređaj i provjerite u postavkama memorije je prepoznaje li ju sustav ispravno.

Pogledajte video kako ispravno umetnuti memorijsku karticu u Samsung j3