Vodič: Kako znati da vas je netko blokirao na WhatsAppu

Vodič: Kako znati da vas je netko blokirao na WhatsAppu


Zanima vas kako provjeriti tko je blokirao vaš broj na WhatsAppu? Evo nekoliko trikova uz pomoć kojih možete provjeriti je li vaš broj blokiran kod određene osobe.

WhatsApp je besplatna aplikacija koja služi za razmjenu poruka, poziva i multimedije. Koristi ju velik broj ljudi, a ima mogućnost i razgovora unutar raznih grupa.

Dostupna je na svim platformama, a procjenjuje se da ju aktivno koristi više od milijardu ljudi u svijetu.

S obzirom na veliku popularnost, aplikacija se redovno nadograđuje i posjeduje neke zanimljive mogućnosti poput obavijesti kada korisnik pročita poruku ili mogućnost blokiranja osoba od kojih ne želite primati obavijesti.

No kako provjeriti je li vas netko blokirao?

Ne postoji izravan način za provjeru, no ovo su nekih od trikova koji će vam pomoći u otkrivanju tko vas je blokirao na WhatsAppu.

Odaberite osobu za koju sumnjate da vas je blokirala i provjerite možete li vidjeti status kada je zadnji puta bila na mreži. Ukoliko je status nevidljiv, postoji mogućnost da ste blokirani.

Pokušajte pristupiti osobi putem nekog drugog broja i provjerite odgovaraju li slike profila. Ukoliko se razlikuju, znači da vas je osoba blokirala.

Ako priliko slanja poruke ne dobijete oznaku da je poruka uručena (delivered) to znači da druga strana ili nije online ili vas je blokirala.

Pokušajte uspostaviti poziv iz aplikacije. Ako vam aplikacija pokazuje znak poziva, a nemate zvučnu obavijest u slušalici znači da su sve radnje prema navedenom broju blokirane.

Ukoliko se nalazite u društvu osobe za koju smatrate da vas je blokirala, probajte joj diskretno poslati WhatsApp poruku. Pratite njenu reakciju, ako joj uređaj vibrira, odnosno ako posegne za mobitelom znači da dobiva vaše poruke.