Vodič: Kako zaključati poruke na Viberu

Vodič: Kako zaključati poruke na Viberu


Želite sakriti, odnosno zaključati određene poruke i razgovore na Viberu, a ne znate kako to napraviti? Evo jednostavnih uputa kako zaključati poruke na Viberu.

Viber spada među najpopularnije IM aplikacije, a osim jednostavnog i preglednog sučelja sadrži i brojne mogućnosti koje pomažu u svakodnevnom korištenju.

Jedna od njih je i zaključavanje, odnosno skrivanje određenih poruka. Ukoliko ste pokrenuli grupu ili razgovor koji želite zadržati za sebe bez opasnosti da ih netko može pročitati onda je takav razgovor najbolje sakriti, odnosno zaključati šifrom.

Zaključavanje razgovora moguće je samo putem aplikacije na pametnom telefonu. Odaberite razgovor koji želite zaštititi, odnosno zaključati. Na gornjoj sredini zaslona dodirnite ime osobe ili grupe.

Prikazat će vam se izbornik u kojem odaberite Chat Info & Settings (Informacije o razgovoru i postavke). Sada ste dobili postavke u kojima možete mijenjati razne postavke vezane u navedeni razgovor, a na samom kraju se nalazi opcija Hide this chat (Sakrij ovaj razgovor). Odaberite ovu opciju i unesite četveroznamenkasti PIN koji će biti potrebno unijeti svaki puta kada želite pristupiti odabranom razgovoru ili grupi.

Da bi sakrili razgovor s liste vratite se na popis svih razgovora i onaj koji želite zaključati dodirnite prstom i povucite (kliznite) prstom s desne prema lijevoj strani.

Odaberite Hide (Sakrij) opciju i unesite PIN kako bi navedeni razgovor sakrili s popisa razgovora.