Vodič: Kako zabraniti dodavanje prijatelja na Facebooku

Vodič: Kako zabraniti dodavanje prijatelja na Facebooku


Zanima vas kako možete zabraniti slanje zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku? U članku donosimo točne korake koji će vam pomoći u postavljanju zabrane slanja zahtjeva za prijateljstvo.

Facebook je krcat brojnim opcijama koje omogućuju svakom korisniku da prilagodi sučelje, ali i postavke privatnosti kako mu najbolje odgovara.

S obzirom da svi cijenimo privatnost i neke stvari ne želimo dijeliti sa svima, odvojite nekoliko minuta i podesite osobne postavke na ovoj društvenoj mreži kako vam najbolje odgovara.

Ako često dobivate zahtjeve za prijateljstvo od osoba koje ne poznate ili jednostavne ne želite da vam drugi uopće šalju takve zahtjeve Facebook vam nudi mogućnost izbora tko vas može kontaktirati.

Da bi zabranili dodavanje prijatelja, odnosno slanje zahtjeva za prijateljstvo na Facebooku napravite sljedeće:

Prijavite se na svoj Facebook profil i u gornjem desnom kutu kliknite na malu strelicu kako bi dobili više opcija. Odaberite Postavke (Settings) >> Privatnost (Privacy) >> Tko može sa mnom kontaktirati? (Who can send you friend requests?) >> klinite na Uredi (Edit) i promijenite na Prijatelji prijatelja (Friends of Friends).

Treba napomenuti da nije moguće u potpunosti zabraniti slanje zahtjeva za prijateljstvo, no ovom opcijom će vas moći kontaktirati i slati vam poruke samo osobe koje su prijatelji s nekom iz liste vaših Facebook prijatelja.