Vodič: Kako vratiti obrisane slike s Android mobitela

Vodič: Kako vratiti obrisane slike s Android mobitela


Slučajno ste ostali bez svih fotografija na mobitelu i željeli bi ih vratiti? U vodiču ćemo objasniti metode s kojima možete pokušati vratiti slučajno obrisane slike s mobitela.

Gotovo da nema korisnika koji se nije barem jednom našao u nezgodnoj situaciji da prilikom brisanja fotografija ili dokumenata slučajno odaberemo onu koja se nije trebala nalaziti na popisu za uklanjanje.

Još je gori scenarij kada mobitel otkaže poslušnost i jednostavno se nakon resetiranja vrati na tvorničke postavke i pritom izgubi dio sačuvanog sadržaja.

Srećom postoji nekoliko rješenja pomoću kojih je moguće vratiti obrisani sadržaj na vaš mobitel. Prvi i jednostavniji način je povrat datoteka putom Clouda.

Ukoliko ste imali uključenu sinkronizaciju uređaja s Google Cloudom dovoljno je otvoriti Settings >> Cloud >> Restore.

Pojavit će se poruka da će svi podaci s uređaja biti zamijenjeni s onima iz Backupa. Ukoliko ste sigurni da želite zamijeniti sve postavke i sačuvane podatke s onima iz sigurnosne kopije pritisnite OK. S ovim načinom možete lagano doći do izbrisanih SMS-ova, mailova, Wallpapera, postavki uređaja…

Ukoliko želite vratiti jednu ili više slučajno obrisanih fotografije instalirajte DiskDigger photo recovery aplikaciju. Nakon instalacije pokrenite ju i pod opcijama odaberite restore .jpg. Aplikacija će skenirati uređaj i nakon toga vam ponuditi sve fotografije nedavno obrisane s uređaja. Odaberite one koje želite vratiti i pritisnite Recover this file.