Vodič: Kako vratiti izgubljene kontakte na Androidu

Vodič: Kako vratiti izgubljene kontakte na Androidu


Slučajno ste izbrisali kontakt s Android uređaja i ne znate kako ga vratiti? Pronašli smo nekoliko rješenja koje će vam pomoći u vraćanju izbrisanih kontakata.

Postoji nekoliko načina za vraćanje izbrisanih kontakata. S obzirom da je svaki Android uređaj vezan za Google račun, većina korisnika ima uključenu sinkronizaciju koja sprema kontakte na Googleov server. Uz pomoć ove opcije korisnik može pristupiti svim kontaktima s bilo kojeg Android uređaja ili putem računala tako da se logira na svoj Gmail.

Prvi način na koji možete prokušati doći do izbrisanog broja je prijava putem računala putem stranice Google kontakti.

Ovaj korak eventualno može funkcionirati ukoliko se spojite na svoj račun nedugo nakon što ste izbrisali kontakt.

Nakon što ste se logirali sa svojim podacima potražite izbrisani broj jer postoji mogućnost da se u međuvremenu nije dogodila sinkronizacija s uređajem na kojem je broj izbrisan.

Drugi način na koji možete pokušati vratiti kontakte je putem neke od aplikacija. Treba napomenuti da uspješnost u vraćanju ovisi od korisnika do korisnika, a jedna od bitnijih stavki o kojoj ovisi hoćete li vratiti izgubljeni kontakt je vrijeme proteklo od brisanja kontakta. Naravno da su šanse za vraćanjem veće ukoliko ste instalirali aplikaciju odmah nakon brisanja kontakta, nego kod slučaja kada je on izbrisan nekoliko dana prije.

Deleted Contacs je besplatna aplikacija koju možete preuzeti s Google Play trgovine. Aplikacija će skenirati uređaj u potrazi za izbrisanim kontaktima, a ako je među njima i onaj koji tražite jednostavno ga označite i pritisnite Restore kako bi došli do broja.