Vodič: Kako slušati YouTube u pozadini iPhone

Vodič: Kako slušati YouTube u pozadini iPhone


Znate li da vaš iPhone može reproducirati muziku s YouTubea u pozadini dok vi surfate ili se dopisujete? Uz ovaj jednostavan trik možete slušati YouTube glazbu u pozadini na iPhoneu.

YouTube spada među najpopularniji kanal za reprodukciju i slušanje glazbe, a gotovo je u potpunosti istisnuo klasične MP3 svirače. Korištenje YouTubea se dodatno povećalo od kada operateri nude velike pakete podatkovnog prometa.

Iako su prvi modeli iPhonea imali YouTube aplikaciju razvijenu od strane Applea, to se promijenilo prije nekoliko godina kada je Google odlučio samostalno razvijati aplikacije za svoje servise kako na iPhoneu tako i na Androidu.

To se pokazalo kao odlučan potez jer je aplikacija nakon godina razvoja dovedena gotovo do savršenstva. No ipak, jedna funkcija nikada nije implementirana, a to je reprodukcija glazbe u pozadini, odnosno istovremeno slušanje glazbe sa servisa i npr. pisanje poruka ili surfanje internetom.

Bez obzira na nedostatak ove opcije, na iPhoneu je moguće slušati glazbu s YouTube u pozadini i to vrlo jednostavno.

Otvorite u Safariju YouTube i pokrenite listu ili pjesmu koju želite slušati. Sada s home tipkom izađite iz Safarija na početni zaslon s aplikacijama. Povucite s prstom od donjeg ruba zaslona prema vrhu kako bi dobili meni s komandama za glazbeni svirač (na iOS-u 10 nakon što otvorite meni napravite s prstom slide prema lijevo kako bi dobili komande) i pritisnite tipku Play. Sada bi trebala krenuti reprodukcija glazbe s YouTubea na vašem playeru.

Vratite se s home tipkom na početni zaslon s aplikacijama. U pozadini će svirati glazba s YouTubea, a vi možete započeti s dopisivanjem ili ostalim aktivnostima.