Vodič: Kako slati slike preko Vibera

Vodič: Kako slati slike preko Vibera


Želite nekome poslati slike preko Vibera, a ne znate kako se to radi? Napravili smo kratki vodič u kojem ćemo objasniti postupak slanja slika putem Vibera.

Viber je jedna od najpopularnijih aplikacija za komunikaciju, a osim razmjene tekstualnih poruka ima i mogućnost slanja fotografija.

Prije svega treba napomenuti da Viber automatski smanjuje veličinu fotografija na maksimalno 250 KB kako bi se uštedio podatkovni promet. Ova informacija većini korisnika nije previše bitna s obzirom da su fotografije ove veličine sasvim dovoljne za pregledavanje na mobitelu, no ukoliko želite fotografiju koristiti kao pozadinu na računalu ili ju razviti preporuka je slanje fotografija putem maila i odabir originalne veličine fotografije.

Viber omogućuje slanje do deset fotografija odjednom. Da bi poslali fotku u Viberu odaberite primatelja i pritisnite + u donjem desnom kutu. Odaberite Choose from Gallery, označite iz galerije telefona slike koje želite poslati i pritisnite Done i pritisnite Send. Ovisno o brzini interneta, aplikacija će redom početi slati fotke.