Vodič: Kako skinuti sliku sa Instagrama

Vodič: Kako skinuti sliku sa Instagrama


Tražite način kako skinuti sliku s tuđeg Instagram profila? Evo načina pomoću kojeg možete jednostavno presnimiti sliku s bilo kojeg Instagram profila.

Popularna društvena mreža za dijeljenje fotografija nema direktnu mogućnost preuzimanja fotografija s drugih profila. Nemogućnost preuzimanja fotografija objavljenih na tuđim profilima uvedena je iz razloga zaštite privatnosti.

Srećom, postoje načini pomoću kojih ipak možemo doći do takvih fotografija. Ovu radnju najlakše je napraviti na računalu, no postoje i aplikacije koje će to isto napraviti na pametnim telefonima.

Da bi preuzeli odabranu fotografiju prijavite se putem računala na svoj Instagram profil i kliknite na fotografiju koju želite skinuti. Sada kopirajte link (URL) fotografije iz adresne trake internetskog preglednika i zalijepite ga u polje na ovoj stranici i kliknite na Image URL. U novom prozoru će vam se prikazati odabrana fotografija u punoj rezoluciji i sada kliknite na nju desnom tipkom miša i odaberite Save image as… te odaberite lokaciju na računalu gdje želite sačuvati fotografiju.

Korisnici Android pametnih telefona mogu instalirati besplatnu InstaSave aplikaciju koja na sličan način omogućuje presnimavanje slika s Instagrama na pametni telefon.

Vlasnici iPhone uređaja mogu pomoću jednostavnog trika s Notes aplikacijom preuzeti slike. U Instagramu odaberite sliku i kopirajte njezinu adresu. Sada otvorite Notes aplikaciju i otvorite novu zabilješku. Unutar nje zalijepite kopirani link i odaberite u gornjem desnom kutu tipku Share. iPhone će vam sada ponuditi opciju snimanja fotografije u uređaj.