Vodič: Kako se dodaje nova stranica u Wordu

Vodič: Kako se dodaje nova stranica u Wordu


Tražite način na koji možete dodati novu stranicu u Wordu bez pritiskanja tipke Enter ili Space? Članak objašnjava kako jednostavno dodati novu stranicu u Wordu jednim klikom.

Word je najpoznatiji program za pisanje i oblikovanje teksta, a opremljen je brojnim funkcijama i mogućnostima koje pomažu u svakodnevnom korištenju.

Microsoft je na Office 2007. programskom paketu predstavio drastično izmijenjen dizajn alatne trake koji je nazvao Ribbon. Novo sučelje je trebalo olakšati pristup alatima koji se često koriste, no dočekan je s poprilično kritika od strane korisnika koji su naviknuti na standardno sučelje koje se koristi u većini programa.

U međuvremenu Microsoft je dodatno doradio sučelje i sve je manje kritika na njegov izgled.

Dodavanje nove stranice u Microsoft Wordu je vrlo jednostavno, umjesto pritiskanja tipke Enter ili Space, u redu ispod teksta gdje želite započeti novu stranicu u izborniku odaberite Insert >> Page Break.

Ovom naredbom dajete naredbu programu da ste završili s unosom sadržaja na trenutnoj stranici te da želite nastaviti s pisanjem na sljedećoj stranici.