Vodič: Kako s mobitela prebaciti slike na laptop

Vodič: Kako s mobitela prebaciti slike na laptop


Želite prebaciti slike s iPhonea, Androida ili Windows Phonea na laptop, a ne znate kako se to radi? U nastavku objašnjavamo kako vrlo jednostavno prebaciti slike s mobitela na laptop.

S vremena na vrijeme dobro je napraviti backup fotografija s mobitela. Najjednostavniji i najbolji način za to je da ga spojite s računalom i jednostavno presnimite fotografije koje želite sačuvati.

Spajanje mobitela s računalom je vrlo jednostavno i sve što trebate je spojiti ih USB kabelom koji ujedno koristite i prilikom punjenja mobitela.

Prebacivanje fotografija s iPhonea na laptop

Spojite USB kabelom iPhone i računalo. Na zaslonu iPhonea pojavit će se poruka Thrust This Computer? Odaberite Thrust.

Nakon nekoliko sekundi pod My Computer (This PC ili Moje računalo) pojavit će vam se ikona mobitela s dodijeljenim imenom. Kliknite na ikonu i odaberite fotografije iz foldera koje želite prebaciti. Nakon što ste ih selektirali pritisnite i držite CTRL i tipku C. Napravite novi folder (novu mapu) na računalu gdje želite presnimiti fotografije i u njoj pritisnite i držite CTRL i tipku V. Nakon što završite s presnimavanjem fotografija odspojite USB kabel iz iPhonea i računala.

Prebacivanje fotografija s Androida na laptop

Spojite USB kabelom Android i računalo. Na nekim uređajima će se pojaviti meni kako želite spojiti mobitel s računalom. Odaberite Turn on USB storage.

Nakon nekoliko sekundi pod My Computer (This PC ili Moje računalo) pojavit će vam se ikona mobitela s dodijeljenim imenom. Kliknite na ikonu i odaberite fotografije iz foldera (najčešće se nalaze u folderu DCIM) koje želite prebaciti. Nakon što ste ih selektirali pritisnite i držite CTRL i tipku C. Napravite novi folder (novu mapu) na računalu gdje želite presnimiti fotografije i u njoj pritisnite i držite CTRL i tipku V. Nakon što završite s presnimavanjem fotografija odspojite USB kabel iz Android telefona i računala.

Prebacivanje fotografija s Windows Phonea na laptop

Spojite USB kabelom Windows Phone i računalo.

Nakon nekoliko sekundi pod My Computer (This PC ili Moje računalo) pojavit će vam se ikona mobitela s nazivom Windows Phone. Kliknite na ikonu i odaberite fotografije iz foldera (najčešće se nalaze u folderu Pictures) koje želite prebaciti. Nakon što ste ih selektirali pritisnite i držite CTRL i tipku C. Napravite novi folder (novu mapu) na računalu gdje želite presnimiti fotografije i u njoj pritisnite i držite CTRL i tipku V. Nakon što završite s presnimavanjem fotografija odspojite USB kabel iz Windows Phone telefona i računala.