Vodič: Kako promijeniti zaboravljenu lozinku na Facebooku

Vodič: Kako promijeniti zaboravljenu lozinku na Facebooku


Zaboravili ste lozinku za Facebook račun i ne možete se prijaviti na profil? Pročitajte kako resetirati zaboravljenu lozinku ili jednostavno promijeniti postojeću.

Kako bi što bolje zaštitio korisničke račune Facebook je uveo niz sigurnosnih rješenja koje štite od neželjenog gubljenja privatnih podataka.

Ukoliko ste neko vrijeme niste spajali na svoj Facebook račun ili ste zaboravili nedavno promijenjenu lozinku postoji jednostavan način za njezino resetiranje.

Na početnoj stranici Facebooka kliknite Forgot account? opciju koja se nalazi ispod polja za unos lozinke. U novom polju odaberite jednu od opcija za koju ste sigurni da ste koristili prilikom kreiranja računa (mail, korisničko ime ili broj mobitela) i kliknite Search.

Ukoliko su podatci točni u novom prozoru će se prikazati vaša profilna fotografija i dobit ćete mogućnost resetiranja lozinke pomoću maila ili broja mobitela koji ste ostavili prilikom registracije. Bitno je da odaberete mail ili broj mobitela koji koristite jer će na njega stići podatci za resetiranje lozinke.

Pričekajte nekoliko trenutaka i provjerite mail ili SMS poruku s uputama za resetiranje lozinke.

Promjena postojeće Facebook lozinke

Ako želite promijeniti aktualnu lozinku (onu s kojom se spajate) svog Facebook korisničkog računa napravite sljedeće:

U gornjem desnom kutu bilo koje stranice na Facebooku kliknite  i odaberite postavke >> lozinka >> upišite adašnju i nove lozinke >> spremi promjene.