Vodič: Kako prenijeti broj u drugu mrežu

Vodič: Kako prenijeti broj u drugu mrežu


Planirate promijeniti mobilnog operatera, a ne znate što je potrebno napraviti kako bi prenijeli broj u drugu mrežu? U nastavku pročitajte kako prebaciti broj na drugog operatera.

Prije nekoliko godina korisnicima je omogućena promjena mobilnog operatera uz mogućnost zadržavanja postojećeg broja mobitela.

Odluka je donesena kako bi se liberaliziralo tržište telekomunikacija te potaknulo operatere na snižavanje cijena i poboljšanje kvalitete usluga.

Postoji nekoliko uvjeta koji se moraju zadovoljiti kako bi se omogućio prijenos broja između operatera.

Broj koji se želi prenijeti kod novog operatera mora biti aktivan barem tri mjeseca, također ne može biti pod ugovornom obvezom i svi prethodni dugovi prema operateru s kojeg se prebacuje broj moraju biti podmireni.

Prijenos broja je vrlo jednostavan i sve što trebate napraviti podnijeti zahtjev za promjenu kod operatera kojem se želite prebaciti.

To je moguće napraviti online na stranicama operatera ili posjetom trgovini koja ima zastupništvo za mobilnu mrežu koju želite koristiti.

Ako radite zahtjev za prijenos broja u nekoj trgovini sve što trebate je ponijeti osobnu iskaznicu.

Nakon što se podnese zahtjev dobit ćete novu SIM karticu koja će postati aktivna onog trenutka kada mobilni operater s kojeg prelazite dozvoli vaše prebacivanje na novu mrežu.