Vodič: Kako prebaciti Viber poruke na drugi telefon

Vodič: Kako prebaciti Viber poruke na drugi telefon


Kupili ste novi mobitel i želite prebaciti Viber poruke sa starog uređaja na novi? U nastavku donosimo vodič u kojem objašnjavamo kako prebaciti poruke na novi telefon.

Viber uz WhatsApp spada među najpopularnije aplikacije za dopisivanje, a svakom novom nadogradnjom donosi zanimljive novosti.

Viber već odavno ima mogućnost uspostavljanja glasovnih i video poziva, a popularan je i zbog stickera (naljepnica) što su prepoznale mnoge kompanije koje se počele nuditi besplatne stickere sa svojim prepoznatljivim simbolima.

Uz sve navedenom korisnici Vibera mogu napraviti sigurnosne kopije svojih poruka tako da ih uvijek mogu vratiti u slučaju kvara uređaja ili kupovine novog. Da bi pokrenuli automatsko stvaranje kopije trebate napraviti Google račun.

Pokrenite Viber i otvorite Postavke >> Općenito >> Viber Backup. Kliknite na Postavke (settings) kako bi odabrali Google Drive (s radnije spomenutog Google računa) na kojem će se napraviti kopija vaših poruka.

Postupak izrade kopije može potrajati ovisno o broju multimedije koju ste primili ili poslali s aplikacijom. Prilikom izrade kopije morate biti spojeni na Wi-Fi mrežu.

Nakon što je kopija računa napravljena na Google Drive, stavite SIM karticu u novi uređaj i aktivirajte Viber račun.

Također je vrlo bitno da i na novom uređaju imate aktiviran isti Google račun kao i na starom uređaju jer se na njemu nalazi sigurnosna kopija.

Otvorite Postavke >> Općenito >> Viber Backup i odaberite Restore Viber Content. Ukoliko niste spojeni na Wi-Fi mrežu dobit ćete upozorenje o mogućim troškovima prijenosa podataka, a svakako prije toga spojite uređaj na neku bežičnu mrežu.