Vodič: Kako prebaciti kontakte s Androida na iPhone

Vodič: Kako prebaciti kontakte s Androida na iPhone


Kupili ste iPhone i želite prebaciti kontakte s Android telefona, a ne znate kako? Objasnit ćemo načine na koji to možete jednostavno napraviti u svega nekoliko poteza.

Prebacivanje kontakata pomoću aplikacije

Na Android uređaju instalirajte aplikaciju Move to iOS i nakon pokretanja odaberite sadržaj koji želite prebaciti na iPhone.

Prilikom postavljanja novog iOS uređaja potražite zaslon Aplikacije i podaci. Zatim dodirnite Premjesti podatke s Androida. Ako ste već završili postavljanje, morat ćete izbrisati sve podatke s iOS uređaja te početi iznova. Ako sadržaj ne želite izbrisati, prebacite ga ručno.

Otvorite aplikaciju Move to iOS na Android uređaju. Dodirnite Slažem se da biste nastavili, a zatim u gornjem desnom kutu dodirnite Dalje da bi se otvorio zaslon Pronađite svoj kod.

Na iOS uređaju na zaslonu Prijenos s Androida dodirnite Nastavi. Zatim pričekajte da se pojavi deseteroznamenkasti ili šesteroznamenkasti kod. Ako vas Android uređaj upozori da je veza s internetom spora, to upozorenje zanemarite.

Unesite kod na Android uređaj. Pričekajte da se pojavi zaslon Prijenos podataka.

Odaberite sadržaj koji želite prenijeti s Android uređaja, a zatim dodirnite Dalje. Potom oba uređaja pustite dok se traka s učitavanjem na iOS uređaju ne ispuni – čak i ako vas Android uređaj obavijesti da je postupak završen. Prijenos može potrajati, ovisno o količini sadržaja koji prenosite.

Prenijet će se sljedeće: kontakti, povijest poruka, fotografije i videozapisi, internetske knjižne oznake, e-mail računi i kalendari. Neke od vaših besplatnih aplikacija prenijet će se ako su dostupne na servisima Google Play i App Store. Nakon završetka prijenosa moći ćete preuzeti sve besplatne aplikacije koje su dostupne i na servisu App Store. Plaćene aplikacije pojavit će se na popisu želja servisa iTunes.

Kada se traka s učitavanjem na iOS uređaju ispuni, na Android uređaju dodirnite Gotovo. Zatim na iOS uređaju dodirnite Nastavi te pratite upute na zaslonu da biste završili postavljanje.

Provjerite je li prenesen sav sadržaj. Ako neki dio sadržaja nije prenesen, možete ga premjestiti ručno.

Prebacivanje kontakata pomoću Gmail pošte

U Gmail računu na Androidu u opcijama odaberite sinkronizaciju kontakta putem Gmaila.

Napravite isti Gmail račun na iPhoneu i u postavkama pod Mail, Contacs, Calendars odaberite Gmail račun te uključite Contacs opcije kako bi dodali kontakte s Androida.