Vodič: Kako prebaciti aplikacije na SD karticu Sony Xperia

Vodič: Kako prebaciti aplikacije na SD karticu Sony Xperia


Želite prebaciti aplikacije s interne memorije na SD karticu na Sony Xperia pametnom telefonu? Napravili smo vodič u kojem objašnjavamo postupak prebacivanja.

Sony je dobro poznato ime u svijetu mobilne telefonije, a njihovi mobiteli slove za jedne od najljepše dizajniranih uređaja s odličnom softverskom optimizacijom.

Iako većina novih mobitela dolazi s barem 16 GB interne memorije ponekad jednostavno treba više mjesta za instalaciju svih aplikacija, pjesama i fotografija.

Upravo iz tog razloga proizvođači ostavljaju korisniku mogućnost naknadne nadogradnje memorije putem microSD kartica.

>> Koju memorijsku karticu kupiti za Android

Prije kupovine provjerite koliko je maksimalni kapacitet koji podržava vaš uređaj. Nakon što ste nadogradili memoriju microSD karticom preporučljivo je prebaciti sve fotografije i pjesme iz interne memorije na memoriju kartice.

>> Kako na Androidu prebaciti slike na SD karticu

Ukoliko pak i nakon što ste prebacili sve fotografije i pjesme imate problema s nedostatkom memorije pokušajte prebaciti neke veće aplikacije na SD karticu. Treba napomenuti da nije moguće prebaciti sve aplikacije s interne memorije. Preporuka je da prvo provjerite veće aplikacije, odnosno one koje zauzimaju puno mjesta u memorije poput raznih igrica.

Da bi provjerili da li je moguće prebaciti aplikaciju na SD karticu otvorite Postavke >> Aplikacije i odaberete aplikaciju koju želite prebaciti. Odaberite opciju Prebaci na SD karticu ukoliko je omogućena.