Vodič: Kako postaviti lozinku na Windows 10

Vodič: Kako postaviti lozinku na Windows 10


Želite postaviti ili promijeniti lozinku na Windowsima 10? Uz pomoć ovog vodiča možete vrlo jednostavno u nekoliko trenutaka dodati ili promijeniti lozinku na Windowsima.

Greška koju rade mnogi korisnici je izostavljanje lozinke pri konfiguriranju Windowsa. Lozinka na računalu vam može biti korisna iz više razloga. Osim što sprječava korištenje računala kada niste u blizini može zaštiti vaše privatne podatke i fotografije ukoliko vam netko otuđi računalo.

Postavljanje i promjena lozinke na Windows 10 operativnom sustavu je vrlo jednostavna, slijedite upute i postavite lozinku na svoj račun.

Kliknite na Start ikonu i odaberite Settings (postavke). U postavkama kliknite na Accaunts (korisnični računi). Sada s lijevog menija odaberite Sign-in options i pod Password odaberite Add ukoliko ne koristite lozinku ili Change ako želite promijeniti postojeću.

Kada vam se otvori prozor za postavljanje lozinke morate ju napisati dva puta ispravno, a pod Password hint unesite nešto što vas asocira na postavljenu lozinku.

Testirajte lozinku tako da resetirate računalo, Windowsi će vas pri ponovnom pokretanju tražiti unos kako bi mogli pristupiti svojim korisničkim podacima.