Vodič: Kako podesiti Viber na telefonu

Vodič: Kako podesiti Viber na telefonu


Novi ste u svijetu pametnih telefona i želite instalirati i podesiti Viber? Pročitajte kako jednostavno podesiti Viber na pametnom telefon u samo nekoliko koraka.

Razmjena poruka putem IM aplikacija koje za komunikacijski kanal koriste Internet postala je toliko popularna da je gotovo u potpunosti potisnula klasičan SMS.

Više je razloga zbog čega je došlo do toga. Glavni razlog je cijena korištenja, naime za razliku od SMS-a koji je ograničen na 160 znakova te se naplaćuje, za korištenje IM aplikacija poput Vibera dovoljno je imati pametni telefon i pristup internetu.

Slanje poruka, multimedije, ali i obavljanje glasovnih poziva tada je u potpunosti besplatno. Naravno, uvjet je da i osoba s kojom se želite dopisivati ima instaliranu istu aplikaciju.

U trgovini aplikacija postoji čitav niz besplatnih aplikacija koje su više-manje slične i jednako dobro obavljaju zadaću, no kod nas su najpopularniji Viber i WhatsApp pa je svakako preporuka instalirati ove aplikacije.

Da bi podesili Viber na Android pametnom telefonu potrebno je imati Google račun s kojim se prijavite na trgovinu aplikacija.

>> Vodič: Kako napraviti Google račun za Android

Nakon što ste napravili Google račun otvorite Google Play trgovinu i u tražilicu utipkajte Viber. Odaberite Preuzmi ili Install (ovisno o postavljenom jeziku) kako bi se Viber instalirao na pametni telefon.

Već smo ranije spomenuli da je za korištenje aplikacije potreban stalan pristup internetu pa nakon preuzimanja aplikacije nemojte isključivati Internet na mobitelu.

Pokrenite Viber. Aplikacija  će vas u prvom koraku tražiti unos broja kako bi se aktivirala. Unesite točan broj koji koristite u aparatu jer će se on vezati za vaš korisnički račun. Za nekoliko trenutaka dobit ćete na SMS kod s kojim možete aktivirati Viber. Unesite dobiveni kod u zadano polje kako bi aktivirali aplikaciju s vašim telefonskim brojem.

Aplikacija će vas tražiti pristup imeniku, potvrdite ovu radnju kako bi mogli vidjeti osobe iz vašeg imenika koje koriste Viber.

U aplikaciji odaberite ikonu kontakti i uz imena osoba koje imaju instaliranu aplikaciju bit će vidljiva ljubičasta ikona sa slušalicom, ista kao na ikoni aplikacije i s njima možete započeti razgovor putem Vibera.