Vodič: Kako otključati mobitel na sve mreže

Vodič: Kako otključati mobitel na sve mreže


Imate mobitel koji je zaključan na jednu mrežu, a želite ga koristiti kod drugog operatera? Evo što morate napraviti kako bi vam operater otključao mobitel kako bi ga mogli koristiti na sve mreže.

Prema zakonu svi uređaju koji su kupljeni u slobodnoj prodaji, odnosno cijenu ne subvencionira operater kroz pretplatnički ugovor, moraju biti otključani za korištenje na sve mreže.

Operater je dužan nakon isteka pretplatničkog ugovora otključati uređaj tako da se može slobodno koristiti na svim mrežama.

Ukoliko imate mobitel koji je zaključan za rad s jednim operaterom možete podnijeti zahtjev za njegovim zaključavanjem i to na sljedeće načine.

T-Mobile

Privatni korisnici

Pošaljite IMEI uređaja na mail tehnicka.podrska@t.ht.hr kroz nekoliko dana stići će vam kod za otključavanje ili posjetite T-Com centar.

Poslovni korisnici

Pošaljite IMEI uređaja na mail helpdesk.poslovni@t.ht.hr kroz nekoliko dana stići će vam kod za otključavanje ili posjetite T-Com centar.

Vipnet

Kliknite na ovaj link, ispunite obrazac i pričekajte da vam stigne traženi kod ili posjetite najbliži Vip centar.

Tele2

Kliknite na ovaj link (odaberite pisani zahtjev), ispunite obrazac i pričekajte da vam stigne traženi kod ili posjetite najbliže Tele2 prodajno mjesto.

Napomena: IMEI uređaja možete provjeriti tako da utipkate *#06# nakon čega će vam se na ekranu prikazati niz brojeva prema kojem će operater identificirati vaš uređaj.