Vodič: Kako napraviti grupu na Gmailu

Vodič: Kako napraviti grupu na Gmailu


Želite napraviti grupu na Gmailu, a ne znate kako? Saznajte kako jednostavno na Gmailu napraviti grupu u koju možete staviti osobe kojima često šaljete mailove.

Gmail spada među najpopularnije servise na slanje i primanje elektroničke pošte. Osim što je besplatan i vrlo jednostavan za korištenje, odlikuje se i velikom sigurnošću.

Gotovo svaki korisnik Android pametnog telefona ima Google korisnički račun, naime on je potreban za prijavu i preuzimanje aplikacija s trgovine.

Napredni filtri koji su u stanju prepoznati neželjenu poštu od one važne te razne mogućnosti prilagodbe razlogu su zbog kojih su mnoge tvrtke odlučile prebaciti poslovnu komunikaciju na Gmail.

Upravo je izrada grupa jedna od korisnijih opcija koju posebno cijene poslovni korisnici. One omogućuju dodavanje osoba s kojima često komunicirate u jednu grupu tako da ne trebate svaki puta prilikom slanja maila ispočetka dodavati osobe nego jednostavno odaberete prethodno definiranu grupu s osobama kojima želite postati poruku.

Da bi napravili novu grupu napravite sljedeće:

U gornjem lijevom kutu kliknite na Gmail izbornik i odaberite Kontakti.

Kliknite na Nova grupa i u novom prozoru unesite naziv grupe i kliknite na izradi grupu.

U desnom donjem kutu kliknite na crvenu ikonu ‘Dodaj osobu’ i unesite email osobe koju želite dodati u grupu. Napravite isto za sve osobe koje želite dodati u grupu.

Kada ste dodali sve osobe koje želite u grupi, vratite se ponovno u Gmail. Odaberite novi mail i pod primatelja unesite naziv grupe. Gmail će automatski dodati sve mail adrese i grupe pod primatelje.