Vodič: Kako napraviti folder (mapu) na iPhoneu

Vodič: Kako napraviti folder (mapu) na iPhoneu


Zanima vas kako napraviti folder (mapu) na iPhone samrtphoneu? U nastavku donosimo objašnjenje kako vrlo jednostavno napraviti folder i u njega staviti aplikacije.

Za razliku od Androida koji prikazuje instalirane aplikacije u meniju, Apple se odlučio za drugačiji pristup. Sve dostupne aplikacije prikazane su na početnom zaslonu. S obzirom da se s iPhoneom isporučuju neke aplikacije koje se rijetko koriste, a ne mogu se izbrisati postoji način kako ih možemo jednostavno spremiti u jednu mapu.

Kreiranje mape poželjno je i ako na iPhoneu imate instalirano velik broj igara ili aplikacija za razmjenu poruka kako bi početni zaslon bio pregledniji, a ujedno je i lakše pronaći željenu aplikaciju.

Da bi napravili novi folder (mapu) na iPhoneu dodirnite i držite jednu aplikaciju koju želite spremiti u mapu. Kada se pojavi animacija i iznad aplikacije oznaka X držite ju i stavite iznad druge aplikaciju koju također želite spremiti u folder. Nakon nekoliko sekundi iPhone će vam ponuditi izradu foldera, a prema sadržaju aplikacije i automatski naziv mape. Ukoliko želite drugačije nazvati taj folder u polju iznad napišite novi naziv.

Aplikacije se na sličan način izvlače iz foldera. Držite aplikaciju koju želite izvaditi i prenesite ju na početni ekran. Kada u folderu (mapu) više nema niti jedna aplikacija, on će se automatski izbrisati.

U priloženom videu možete vidjeti kako napraviti folder (mapu) na iPhoneu