Vodič: Kako na sliku umetnuti tekst

Vodič: Kako na sliku umetnuti tekst


Želite umetnuti neki tekst u fotografiju, a ne znate kako se to radi? Donosimo vodič uz pomoć kojeg ćete na vrlo jednostavan način umetnuti tekst u odabranu sliku.

Umetanje teksta u fotografije je vrlo jednostavno i moguće ga je dodati uz pomoć programa Paint koji besplatno dolazi sa svim verzijama Windowsa.

Da bi umetnuli željeni tekst u sliku pronađite i pokrenite program Paint (klinite na Start tipku i upišite Paint). Nakon što se program pokrene kliknite na File >> Open i pronađite fotografiju na koju želite dodati tekst.

U meniju programa kliknite na ikonu A kako bi odabrali alat za pisanje, a nakon toga označite na fotografiji mjesto gdje želite upisati tekst.

Nakon što ste dodali željeni tekst u meniju možete promijeniti font, veličinu fonta, boju teksta i pozadine.

Kada ste završili s unosom kliknite na File >> Save As i odaberite putanju na disku gdje želite sačuvati uređenu fotografiju.

Ako iz nekog razloga ne želite koristiti Panit ili vam je prekomplicirani, postoje razni online servisi pomoću koji možete vrlo jednostavno napraviti istu radnju.

Jedan od njih je addtext.com koje krasi vrlo jednostavno sučelje i brzina rada. Na početnoj stranici povucite željenu fotografiju unutar okvira s nazivom ‘Drag your photo here to get started!’ ili kliknite na ikonu ‘Computer’ kako bi učitali s računala fotografiju kojoj želite dodati tekst.

Pričekajte nekoliko trenutaka da se učita (može potrajati ovisno o veličini fotografije i brzini vašeg internet priključka), nakon toga u lijevom okviru unesite željeni tekst, font, boju i veličinu. S desne stane na slici odmah su vidljive promjene,  a poziciju teksta možete promijeniti tako da ga lijevim klikom miša premještate po želji na desnoj strani fotografije.

Kada ste završili s unosom kliknite na Next i odaberite Downlad kako bi preuzeli novu fotografiju.