Vodič: Kako na mobitelu kopirati link

Vodič: Kako na mobitelu kopirati link


Želite kopirati link na mobitelu, a ne znate kako se to može napraviti? Pročitajte jednostavne upute kako se kopira link i ostali sadržaji na mobitelu.

Pojavom pametnih telefona s velikim ekranima većinu radnji na internetu obavljamo preko mobilnih uređaja. Ne čudi činjenica da je broj korisnika koji pristupaju internetu putem mobilnih telefona veći od klasičnog pristupa putem računala.

Kvalitetni zasloni visoke rezolucije osjetljivi na dodir, internet stranice prilagođene mobilnom pregledavanju i moćan hardver dovoljan su razlog za više nego ugodno pregledavanje svih sadržaja.

Ipak, neke je radnje još uvijek jednostavnije napraviti na računalu nego na pametnom telefonu. To se prvenstveno odnosi na pregledavanje više stranica u različitim tabovima, preuzimanje multimedije, slanje elektroničke pošte s puno priloga…

Iako se proizvođači operativnih sustava trude sve opcije maksimalno pojednostaviti, neke stvari su same po sebi kompliciranije za napraviti putem ekrana na dodir nego je to slučaj sa mišem i tipkovnicom.

Srećom, kopiranje i dijeljenje linkova je na svim operativnim sustavima izvedeno relativno jednostavno.

Da bi kopirali link na Apple iPhone uređajima dodirnite ga i držite nekoliko trenutaka do vam se ne ponudi opcija Kopiraj (Copy). U slučaju da nije odabrani cijeli link odaberite Odaberi sve (Select All) i zatim Kopiraj (Copy). Na mjestu gdje želite presnimiti link držite prst nekoliko trenutaka i odaberite Zalijepi (Paste).

Za kopiranje dijela teksta sa internet stranice držite prst na odabranom dijelu i pričekajte da se pojave dvije plave oznake. Pomičite ih lijevo i desno, a sav sadržaj između njih označen plavom bojom bi će kopiran. Kada ste odabrali dio koji želite kopirati pritisnite Kopiraj (Copy).

Kopiranje linka na Androidu je isto vrlo jednostavno, no može se razlikovati ovisno o prilagodbi sučelja koju napravi proizvođač.

Dodirnite i držite prst na linku koji želite kopirati sve dok se ne pojavi opcija Kopiraj (Copy). Kopiranje teksta identično je kao i na iOS-u, dodirnite dio teksta koji želite kopirati i pomoću dvije oznake odaberite sadržaj za kopiranje.

Ako koristite Windows Phone ili Windows 10 Mobile link kopirate tako da ga označite i odaberete okruglu ikonu s dva papira. Na mjestu gdje želite presnimiti link držite prst dok se ponovo ne pojavi ikona s dva papira. Odaberite ju i link bi trebao biti kopiran.