Vodič: Kako na mobitelu aktivirati Internet

Vodič: Kako na mobitelu aktivirati Internet


Želite aktivirati Internet na mobitelu, a ne znate kako se to radi? U članku objašnjavamo kako jednostavno aktivirati Internet na pametnim telefonima.

Jedna od najvećih prednosti modernih pametnih telefona je korištenje brzog interneta. Aplikacije poput WhatsAppa, Vibera ili Facebooka nalaze se na gotovo svakom mobitelu, a za njihovo funkcioniranje potrebno je imati pristup internetu.

Srećom, operateri imaju u ponudi razne pakete pa je moguće odabrati veću ili manju količinu podatkovnog prometa za relativno male novce, ovisno koristite li mobilni Internet samo za razmjenu IM poruka ili surfanje i gledanje multimedije.

Umetanjem kartice uređaj bi trebao automatski učitati Internet postavke mobilnog operatera, a ako želite ručno unijeti postavke, slijedite upute iz ovog linka ovisno o operateru čije usluge koristite.

>> http://digitalni-svijet.com/vodic-kako-podesiti-internet-na-androidu/

Svakako provjerite da li vam je u postavkama omogućen podatkovni promet. Ukoliko je onemogućen to je razlog zbog kojega ne možete pristupiti internetu.

Ako pak nemate aktiviran podatkovni paket, a želite koristiti Internet to je moguće putem bežične mreže. Za korištenje interneta putem Wi-Fi-a potrebno je znati lozinku mreže na koju se želimo spojiti te treba imati na umu da je ovu uslugu moguće koristiti samo ukoliko se nalazimo u blizini routera.

Da bi se spojili na bežičnu mrežu potrebno je u postavkama odabrati Wi-Fi te dodirnuti ime mreže na koju se želimo spojiti. Većina bežičnih mreža je zaštićena lozinkama kako bi se spriječilo spajanje nepoznatih korisnika pa je potrebno znati lozinku kako bi se pametni telefon mogao spojiti na odabranu mrežu.

Iako su bežične mreže vrlo praktične i dostupne na svakom uglu, budite oprezni s njihovim korištenjem, posebno ukoliko putem njih koristite bankarske usluge ili neku drugu uslugu gdje je potrebno unositi povjerljive osobne podatke. Naime, uz pomoć posebnog softvera postoji mogućnost praćenja radnje korisnika pa izbjegavajte korištenje unošenja osobnih podataka i spajanja na bankovni račun kada ste spojeni na javne bežične mreže.