Vodič: Kako na iPhoneu izbrisati kontakte

Vodič: Kako na iPhoneu izbrisati kontakte


Zanima vas kako se na iPhoneu mogu izbrisati kontakti? Mnogi korisnici imaju problema s brisanjem kontakta na iPhoneu, a u ovom vodiču ćemo objasniti kako se to radi.

Izbrisati kontakte s iPhonea moguće je na nekoliko načina.

Brisanje pojedinih kontakata

Prvi i najjednostavniji je brisanje pojedinih kontakata iz imenika. Da bi to napravili u imeniku pronađite i odaberite ime osobe čiji kontakt želite izbrisati. Dodirnite opcije Edit (Uredi) i na kraju popisa odaberite Delete Contact (Izbriši kontakt).

Brisanje kontakata iz iClouda

Kod brisanja kontakata iz iClouda izgubit ćete mogućnost povratka istih na drugi uređaj, stoga prije nego se upustite u radnju napravite backup kontakta na računalo ili neki mail račun.

Otvorite Settings (Postavke), pronađite i odaberite iCloud i isključite sinkronizaciju Contacs (Kontakti). U novom prozoru će vam se otvoriti poruka s pitanjem želite li ostaviti kontakte na iPhoneu ili ih izbrisati. Odaberite drugu opciju (Delete from My iPhone) kako bi ih maknuli s uređaja.

Nakon ovog koraka napravite isto u postavkama aktivnih mailova na uređaju.

Brisanje kontakta putem aplikacija

S App Storea preuzmite besplatnu aplikaciju Cleanup. Pokrenite aplikaciju i odaberite kontakte koje želite izbrisati.

Brisanje kompletnog sadržaja s iPhonea

Ovaj postupak će izbrisati sve podatke s vašeg uređaja (uključujući fotografije, poruke, postavke) i vratiti ga na tvorničke postavke.

Dodirnite Postavke i dodirnite Općenito > Resetiraj > Izbriši sav sadržaj i postavke. Ako ste uključili Nađi moj iPhone, možda ćete morati unijeti Apple ID i lozinku. Ako se od vas zatraži lozinka uređaja ili lozinka za ograničenja, unesite je. Zatim dodirnite Izbriši [uređaj].