Vodič: Kako izbrisati Gmail račun sa mobitela

Vodič: Kako izbrisati Gmail račun sa mobitela


Trebate izbrisati Gmail račun s mobitela, a ne znate kako se to radi? Pročitajte kako najjednostavnije izbrisati Gmail račun s Android, iOS i Windows 10 Mobile sustava.

Gmail je najpopularniji servis za slanje i primanje elektroničke pošte na svijetu s više od milijardu korisnika.

Razlog velike popularnosti leži u jednostavnom i preglednom sučelju te u jednostavnosti korištenja.

Provjera elektroničke pošte vrlo je jednostavna i moguća je putem svakog web preglednika, a pohvalno je da Gmail za osnovan rad ne zahtijeva brzu internetsku vezu što posebno cijene korisnici u zemljama sa slabije razvijenom infrastrukturom.

Pojavom pametnih telefona Google je izradio i aplikacije koje omogućuju jednostavnije korištenje Gmail pošte.

Ukoliko iz želite izbrisati svoj Gmail račun s mobitela ovo su koraci koje morate napraviti ovisno o platformi koju koristite.

Brisanje Gmail računa s Androida

Vlasnici Android operativnog sustava moraju napraviti Gmail račun kako bi mogli koristiti trgovinu aplikacija. Obzirom da je Android u vlasništvu Googlea, Gmail račun je vrlo bitan pri korištenju ove platforme. Omogućuje izradu sigurnosnih kopija sustava, pronalazak izgubljenog uređaja i njegovo lociranje ili blokiranje…

Prilikom prvog postavljanja uređaja potrebno je postaviti Gmail račun koji se veže za mobitel. Kasnije je moguće dodati više računa. Brisanjem naknadno dodanih računa ne gubite gore navedene mogućnosti.

Da bi izbrisali Gmail račun s Androida otvorite Gmail aplikaciju i u gornjem lijevom kutu odaberite meni. Sada dodirnite na malu strelicu koja se nalazi desno od informacija o vašem računu i zatim Manage accaunts (Uređivanje računa). Otvorit će se novi prozor s popisom aktivnih Gmail računa. Odaberite onaj koji želite izbrisati i u gornjem desnom kutu dodirnite meni s tri točkice koji će vam ponuditi opciju brisanja, odnosno uklanjanja računa.

Drugi način za brisanje Gmail računa sa Androida je tako da u meniju otvorite Settings (Postavke) i odaberete Personal (Osobne postavke), Accounts. Otvorit će se novi prozor s popisom aktivnih Gmail računa. Odaberite onaj koji želite izbrisati i u gornjem desnom kutu dodirnite meni s tri točkice koji će vam ponuditi opciju brisanja, odnosno uklanjanja računa.

Brisanje Gmail računa s iOS-a (iPhone)

Ukoliko koristite Gmail aplikaciju u gornjem lijevom kutu odaberite meni. Sada dodirnite na malu strelicu koja se nalazi desno od informacija o vašem računu i zatim Manage accaunts (Uređivanje računa). Otvorit će se novi prozor s popisom aktivnih Gmail računa. U gornjem desnom kutu odaberite Edit (Uredi) i zatim Remove (Ukloni) opciju ovisno o računu koji želite izbrisati.

Drugi način je tako da odaberete Settings (Postavke), Mail (Pošta), Accounts (Računi), Gmail. Nakon što ste odabrali račun koji želite ukloniti dobit ćete opciju Delete Account (Ukloni račun).

Brisanje Gmail računa s Windows 10 Mobile

Za Windows 10 Mobile ne postoji službena Google aplikacija pa je uklanjanje moguće samo direktno iz postavki uređaja. Otvorite Settings (Postavke), Accounts (Računi), Your email and accounts. Odaberite račun koji želite ukliniti i zatim dodirnite na Manage (Uredi) opciju. U novom prozoru ćete dobiti opciju Delete account s kojom možete ukloniti adresu elektroničke pošte s uređaja.