Vodič: Kako isključiti ažuriranja na Windows 10

Vodič: Kako isključiti ažuriranja na Windows 10


Živciraju vas stalna ažuriranja sustava na Windowsima 10 i želite ih isključiti? Evo načina na koji možete jednostavno isključiti ažuriranja Windows 10 sustava.

Iako se posljednja inačica Windowsa smatra jednom od najboljih do sada, Microsoft je nekim potezima podigao mnogo prašine i nezadovoljstva među korisnicima.

Jedna od stvari koje mnoge živciraju je nemogućnost isključivanja automatskog ažuriranja sustava. Iako je preporučljivo imati posljednje sigurnosne zakrpe u nekim slučajevima ažuriranje sustava može uzrokovati više štete nego koristi.

U to su se uvjerili mnogi korisnici kojima je nakon ažuriranja sustav iz nekog razloga postao nestabilan ili je neki program jednostavno prestao raditi.

Još jedna od neugodnosti koje može prouzročiti automatsko ažuriranje je nabijanje troškova podatkovnog prometa ukoliko se spajate na Internet putem mobitela ili mobilnog sticka na kojem imate ograničeni podatkovni promet.

Kako bi isključili automatsko ažuriranje napravite sljedeće:

Kliknite na Start meni i utipkajte Run. Pokrenite Run aplikaciju i u polje upišite gpedit.msc. Nakon što se otvori novi prozor Local Group Policy Editor u lijevom meniju kliknite na Administrative Templates (zadnji s popisa Computer Configuration liste). Kliknite na Windows Components i na popisu na desnoj strani pronađite Windows Update. Kliknite dva puta mišem na Windows Update kako bi vam se otvorile postavke i odaberite Configure Automatic Updates. Otvorite ovu opciju tako da dva puta kliknete na nju i u novo otvorenom prozoru odaberite Disabled i pritisnite OK.

Uspješno ste deaktivirali automatsko ažuriranje Windows 10 operativnog sustava.